Sevgili takipçilerim merhaba,
6 Şubat’tan itibaren ülke olarak yaşadığımız felaket, kaos, kayıplar, yokluk hissi inanılmaz derecede. Tek yürek olduğumuz bu kötü günlerde bazılarımız cehennemin tam da kendisini yaşıyorken bazılarımız da dışarıdan onların acılarına şahit olarak yaşıyoruz. Allah yakınlarını, yerini yurdunu kaybedenlere dayanma gücü versin.
Yaralarımızı sarmaya devam ettiğimiz şu günlerde tabi ki herkesin aklına gelen en temel soru ‘Acaba benim yaşadığım yerde ne zaman deprem olur? ‘
Astroloji ilmi bu soruya gezegen hareketlerinin geçmişte oluşturdukları istatistiği inceleyerek yani geçmiş depremlere bakarak bu soruya cevap vermeye çalışabilir. Kısacası, Türkiye’de yaşanan son 100 yıldaki yüksek ölçekli depremlere bakarsak eğer önemli göstergeleri ortaya çıkartabiliriz.
İstatistiklere göre hem ülkemizde hem de Dünya’da yüksek ölçekli ölümlerin çok fazla olduğu depremler ay ve güneşin konumuyla yakından ilişkidir. Ya bir dolunay ya da yeniay ki çoğunlukla ay ve güneş tutulmaları sonucunda yaşanmıştır. Uranüs gezegeninin konumu özellikle Aslan, Kova, Boğa ve Akrep sabit burçlarından geçerken ki toprağı sarsışı önemli göstergelerden biridir. Yine Plüton gezegeninin yıkıcı ve toplu ölümlere sebep olan etkisi yadsınamaz.
En son 6 Şubat 2023’te yaşanan Kahramanmaraş merkezli 2 depremin 5 Şubat 2023’te oluşan dolunay enerjisi sonrasında olduğunu biliyoruz. 8 Kasım 2022’de Boğa burcunun 16 derecesinde Uranüs gezegeni ile kavuşumda Kova burcundaki Satürn gezegenine kare açıda ve karmik ay düğümlerinin de eşlik ettiği çok sert bir ay tutulması yaşadık. Bu ay tutulması gökyüzünde sabit burçlar olan Aslan-Kova ve Boğa-Akrep burçlarının 15-16 derecelerine bir çentik attı bunun anlamı gökyüzünde bu nokta her tetiklendiğinde bu enerjiyi tekrar aktif hale getirecek olmasıdır.
5 Şubat 2023’te bir sabit burç olan Aslan burcunun 16 derecesinde bir dolunay gerçekleşti. Ve bu diğer bir sabit burç olan Boğa burcunda 15 derecede bulunan Uranüs’ten oldukça stresli saydığımız bir kare açı aldı. Yani bu görünüm 8 Kasım 2022’de sabit burçların aynı derecelerinde gerçekleşen ay tutulmasını tetikledi.
17 Ağustos 1999 Marmara depremi ise 11 Ağustos 1999’da yine bir sabit burç olan Aslan burcunda gerçekleşen tam Güneş tutulması sonrası meydana geldi. Bu tutulmada da yine Uranüs gezegeni bir sabit burç olan Kova burcunda ve tutulmaya 180 derece ile stresli bir açı kalıbı oluşturuyordu ve aynı zamanda Satürn Boğa burcunda hem tutulma derecesine hem de Uranüs’e oldukça stresli saydığımız kare açı yapıyordu. Yani sabit burçlarda t-kare dediğimiz bir açı kalıbı oluşturdu!
Marmara depreminde bir dikkat çeken unsur ise Jüpiter’in Boğa burcunda Sheratan adlı sabit yıldız ile kavuşum halinde olmasıdır. Sheratan bir deprem yıldızıdır. Jüpiter Boğa burcunun 4 derecelerinde bu etkiyi arttırmıştır.
12 Kasım 1999 Düzce depremi ise yine 8 Kasım 1999’da bir sabit burç olan Akrep burcunda gerçekleşen yeni ay sonrası meydana geldi. Yine Uranüs sahnede ve yeni ay derecesine stresli sayılan kare açı kalıbını oluşturuyor. Satürn ise tam karşısında 180 derecede yani oldukça yıkıcı etkilere sahip t-kare açı kalıbı var sabit burçlarda.
24.11.1976 Muradiye Van depremi yine sabit burç olan Akrep burcunun 29 derecesinde gerçekleşen yeni ay sonrasında gerçekleşmiş. Ancak öncesinde 6 Kasım 1976’da 14 derede Boğa burcunda Mars ile kavuşumda olan ve Satürn gezegenine kare açıda gerçekleşen bir ay tutulması var! Uranüs sabit burçlardan Akrepte! Yeni ay sırasında Jüpiter Boğa burcunda Medusa sabit yıldızı ile kavuşuyor ve ölüm getiriyor. Yine sabit burçlar yine deprem…
27 Aralık 1939 yılında gerçekleşen Erzincan depremi ise yine bir dolunay günü gerçekleşmiş. Uranüs gezegeni yine Kahramanmaraş depreminde olduğu gibi Boğa burcunun aynı derecelerinde. Plüton ise Aslan burcunda ve depremden önce sabit burçlar olan Akrep- Boğa hattında gerçekleşen ay tutulmasını tetikliyor!
9 Ağustos 1912 Tekirdağ depremi! Yine bir Aslan burcu yeni ayı öncesinde Güneş aynı Kahramanmaraş depreminin olduğu 16 derece Aslanda! Uranüs bir sabit burç olan Kovada!
İşin özeti ne zaman 7 ve üzerinde ve yıkımın yüksek olabileceği deprem beklemeliyiz sorusunun cevabına gelirsek, sizlerin de yukarıda saydığım depremlerden çıkartabileceği istatistik göz önünde bulundurulursa eğer;
· Sabit burçlar olan Aslan-Kova, Boğa-Akrep’ten Uranüs ve Satürn gezegenlerinin transit geçişleri
· Sabit burçlar ’da gerçekleşen Güneş ve Ay tutulmaları ve bu tutulmalar sonrası yeni ay ve dolunay derecelerinin tetiklemeleri ile
· Plüton gezegeninin tutulmalarla olan sert etkileşimi ile yüksek ölçekli depremlerin olma olasılığı artar.
Şimdi gelelim günümüze ve önümüzdeki döneme!
· Uranüs gezegeni 2018-2025 yılları arası bir sabit burç olan ve sarsıcılığı en yüksek olan Boğa burcundan geçiyor!
· Güneş ve Ay tutulmaları 2022- 2024 arası Boğa ve Akrep burçlarında seyrediyor
· Satürn Aralık 2020- Mart 2023 arası Kova burcunda seyrediyor.
· Plüton gezegeni 20 yıl kalacağı Kova burcuna Mart 2023’te giriş yapıyor!!!
Demek ki önümüzdeki dönemde sabit burçlarda yaşayacağımız Plütonik tutulmalar önemli zamanlara ışık tutacak!
Yakın zamana bakacak olursak 20 Nisan 2023’te Koç burcunun 29 derecesinde Kova burcundaki Plüton’a kare bir tutulma bizleri bekliyor ardından 5 Mayıs 2023’te Akrep burcunun 15 derecesinde Uranüs’e karşıt açıda gerçekleşecek bir Ay tutulması var!!!! Bu tutulma esnasında Plüton karmik ay düğümlerine kare! Son derece stresli bir dönemi gösteriyor. Ve yine sabit burçların 15. derecesi tetikleniyor. Ay düğümleri Boğa burcunda bulunan Sheretan sabit yıldızı üzerinde! Jüpiter’de yine bu nokta ile haziran ayında aynı 1999 depremi zamanı olduğu gibi kavuşum yapacak ve Mars gezegeni de Aslan sabit burcundan bu alanı tetikleyecek! 19 Mayıs yeni ayı ile başlayan 24 Mayıs- 10 Haziran arası tarihler dikkat çekici. Yer hareketlerine oldukça dikkat çeken bir süreç hem ülkemiz hem de Dünya genelinde her türlü doğal afete dikkat. Kaos ortamının oldukça hâkim olduğu süreçler umarım tekrar bir doğal afetle sınanmayız…
Gelelim herkesin kafasında olan ‘İstanbul depremi ne zaman olur?’ sorusunun cevabına. Öncelikle tüm yazının içeriğinden de anlayabileceğiniz üzere Astroloji geçmiş yıllarda oluşan gezegen hareketlerinin istatistiğini tutan bir bilimdir ve olasılıklardan bahseder. Şimdi bu bilgiler ışığında baktığımda Kova burcunda yani sabit bir burçta 20 yıl seyahat edecek bir Plüton’un yüksek kayıp getirecek depremleri tetikleyebileceğini söyleyebiliriz. Peki ama bunu tüm 20 yıla yayabilir miyiz? Tabi ki HAYIR!
Bize sabit burçlardan geçen tutulmalar, Uranüs ve Satürn transitleri gerekir. Güneş ve Ay tutulmalarının bir sonraki sabit burçlar kuşağı Aslan ve Kova burçlarında Ağustos 2026- Ağustos 2028 aralığında olacaktır! Ayrıca, Jüpiter Aslan burcuna 30 Haziran 2026’da girecek ve Temmuz 2027’ye kadar kalacaktır!
Bu yıl bir de Aslan burcunda Mars geçişi ve retrosu olacaktır! Bu tarih aralığında yaklaşık 14 adet tutulma vardır. Ancak deprem adına en öne çıkabilecek tutulmaları aşağıda yazdım. Ancak olasılıklardan bahsettiğimi lütfen unutmayın bu uyarılar panik yaratmak için değil önlem almak içindir.
17 Şubat 2026’da 28 derece Kovada Boğa’daki Uranüs’e tam kare açıda bir Güneş tutulması! Ardından 26-27-28 Şubat Mars bu noktayı Uranüs ile kare yaparak tetikliyor! Bu tutulmadan ay düğümleri Türkiye’nin ay düğümleri ile ters kavuşumda oldukça önemli etkilerin olabileceği bir sureci gösteriyor.
21 Şubat 2027’de Balık burcunun ilk derecelerinde Uranüs kareli retro Mars kavuşumla ay Tutulması bir toprak burcu olan Başak burcunda gerçekleşecek! Dikkat çekici bir tutulma!
2 Ağustos 2027’de Aslan burcunun 9 derecesinde Güneş tutulması Plüton’a karşıt ve kiron kareli! Bu tutulma sırasında transit Mars Türkiye’nin natal Mars’ı ile kavuşumda ve natal Plüton’a kare açıda. Transit Saturn – natal Merkür ve Saturn karşıtlığı. Merkür Türkiye’nin haritasında toprağı gösteren alanın yöneticisi ve zorlu enerjiler altında.
Benim Türkiye haritasında kartografik yani tutulmaların iz düşümlerini koyarak çıkardığım görünümlerde özellikle aşağıdaki 2 tutulma dikkatimi daha fazla çekiyor.
26 Ocak 2028 Kova burcunun 6 derecesinde Plüton ile kavuşan ve Türkiye Cumhuriyeti’nin doğum haritasındaki güneşine kare yapan çok güçlü ve yıkıcı bir tutulma var. Tutulma ülkede toplu kayıpları ve krizleri gösteren 8. evde gerçekleşecek. Transit Uranüs ülkemizin ay düğümleri ile kare!
Bu tutulma sonrası en dikkat çeken tetiklenme tarihi 25 Nisan 2028 yeni ay tarihi olarak görünüyor. Tutulma derecesi Boğa burcu yeni ayı ile tetiklenirken Satürn’de Boğa burcundaki seyrine başlıyor.
Yukarıdaki haritada Güneş tutulması haritasının direkt olarak Marmara denizi üzerinden Akdeniz’e, tutulma yöneticisi Satürn’ün ise yine Marmara denizi üzerinden Bodrum, Rodos adasını geçerek Akdeniz’e indiğini ve Plüton’un da Çanakkale, İzmir üzerinden Rodos’a gidip Akdeniz’e indiğini görebilirsiniz.
22 Temmuz 2028 Yengeç burcunun son derecesinde gerçekleşen Güneş tutulması sırasında transit Saturn ve Uranüs arasındaki kare açı Türkiye’nin Güneş’ini de tetikliyor. Tutulma esnasında halkı temsil eden ay transit Mars ile kavuşumda ve huzursuzluk hissi vurgulanıyor. Bu tutulma sonrası 28-29 Temmuz tarihleri dikkat çekici.
Yukarıdaki Güneş tutulması haritasında da yine ilk haritada olduğu gibi Marmara denizi üzerinden Akdeniz’e inen bir enerji var. Plüton ise orta bati Karadeniz’den Gaziantep’i geçerek Suriye’ye doğru iniyor.
Yazımın başında da belirttiğim gibi astroloji geçmiş yıllardaki istatistiklere bakarak tahminlerde bulunur. Her ne kadar toprak hareketlerini anlatan enerjiler 2026 – 2028 aralığına toplanmış olsa da umalım ki bizi yanıltsın ya da etkisi düşük olan depremlerle geçip gitsin. Bizler de deprem kuşağında olan bir ülke olarak bundan sonraki hazırlıklarımızı daha bilinçli yapalım.
Herkese sevgiler,
Işıl Nolan
Cok anlaşılır ve aydınlatıcı bir yazı olmuş.Konular iç açıcı değil ama hayat bu.
Emeğine sağlık…